Jesper Axell menar att Zaugg har alla förutsättningar att bli en publikattraktion i Nyhemshallen. Foto: Michael Peter

Mullsjö värvar storstjärna från Schweiz

Publicerad

På onsdagen blev det officiellt att den Schweiziske storstjärnan Jan Zaugg är klar för Mullsjö, under minst en säsong.

– Vi är naturligtvis mycket stolta över att ha vunnit dragkampen om Zaugg säger sportchef Jesper Axell.

Detta är Mullsjös tredje schweizare efter Tim Braillard och Roger Gerber. Och nu är det alltså dags för ännu en schweizisk landslagsforward, Jan Zaugg, som senast kommer från klubben Floorball Köniz.  

– Vi är naturligtvis mycket stolta över att ha vunnit dragkampen om Zaugg, en extremt duktig spelare som kommer bli väldigt nyttig främst i det offensiva spelet, säger sportchef Jesper Axell, i ett pressmeddelande.

Jan Zaugg redo för flytt till Sverige

22-årige Zaugg kommer att tillbringa minst en säsong i Mullsjö. Under den förförra säsongen gjorde han 70 poäng i NLA och utsågs till ligans mest värdefulla spelare. Nu är han redo för flytt till Sverige och spel i Svenska Superligan.

– Jag pratade med många olika personer om flera olika klubbar i Sverige och jag fick höra väldigt gott om Mullsjö från alla håll. Både om laget och hela organisationen. Mullsjö är en klubb som har höga ambitioner men också potentialen som behövs för att nå dit så jag ser framemot att ansluta till klubben, säger Jan Zaugg.

Jesper Axell menar att Zaugg har alla förutsättningar att bli en publikattraktion i Nyhemshallen.

– Han har hög fart och är en väldigt bra offensiv spets. Givetvis är det alltid anpassning att komma till ny klubb och land, men vi har väldigt god erfarenhet av schweizare och är övertygad om att Jan inte är något undantag, avslutar Jesper Axell.

Kontraktet är skrivet i ett plus ett år.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.