Foto: Johan Nilsson/TT/Arkiv

Närmare hundra personer har avlidit i covid-19 i Jönköpings län

Uppdaterad
Publicerad

96 personer har hittills avlidit av covid-19 i Jönköpings län och 998 personer har konstaterats ha smittan, det visar de senaste siffrorna från Folkhälsomyndigheten.

Den första fallet av coronasmitta i Sverige upptäcktes i Jönköping den 31 januari. Då handlade det om en ung kvinna som varit i Wuhan i Kina och smittats där. Hon kunde efter behandling friskförklaras.

Sedan dess har närmare 1 000 personer konstaterats med smittan i Jönköpings län, då handlar det om personer som har testats positiva av sjukvården. Antalet som har smittats av corona i länet är många fler, men de har inte testats eller behövt sjukhusvård.

Under måndagen är det 68 coronasjuka som vårdas på länets tre sjukhus, 17 av dessa vårdas på intensivvårdsavdelningen.

Fall per 100 000 invånare

Enligt Folkhälsomyndigheten så är det i Jönköpings län 274,5 sjukdomsfall per 100 000 invånare. Det kan jämföras med Stockholm som har 404 fall per 100 000 invånare och Kronoberg som har 245 fall. Kalmar, Blekinge och Skåne har samtliga färre än 100 fall per 100 000 invånare.

Mer statistik går att hitta på Folkhälsomyndighetens hemsida.

Fotnot: I mitten av mars började Region Jönköpings län göra egna analyser av de provtagningar som gjorts för coronavirus, 5615 personer har hittills testats.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
”Det är ett dödligt virus”- Hör vad sexåriga Ester vet om corona och hur man kan slippa att bli smittad. Foto: Niko Ago, SVT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Corona Jönköping

Mer i ämnet