SVT:s reporter Fredrik Weibull. Foto: Linda Mathillas/SVT

Närmsta veckorna avgör hur lång sejouren i hockeyallsvenskan blir

Uppdaterad
Publicerad

HV71 går just nu igenom en av de största kriserna i klubbens historia. Men hur lång krisen blir kommer att avgöras de närmsta veckorna.

Det finns ett uttryck som säger att man ska inte slänga ut barnet med badvattnet och det är just det som HV71 måste tänka på nu. Det finns många kloka människor som arbetar i föreningen och att slänga ut dem med huvudet före för att supportrarna är arga är fel väg att gå. Gör man det så kommer laget få svårt att komma tillbaka de närmsta åren.

Is i magen

Nu gäller det att föreningen har is i magen och gör allt för att säkerställa att det finns en ny trupp som så snart som möjligt kan komma igång med sommarträningen och att det finns nya tränare som vill ta sig an uppgiften att föra tillbaka HV71 till SHL. Det är ett arbete som måste starta med de som finns i föreningen nu.

Huvuden måste rulla

När man fått fram en trupp och en ledarstab måste man gå hårt fram i styrelsen och ledningen i HV71. Alla som på något sätt varit inblandade i värvningen av årets trupp måste granskas och flera måste sägas upp.

Börja om från grunden

Under HV71:s storhetstid när de tog tre SM-guld mellan 2004 och 2010, fanns det flera spelare med hjärta för föreningen. En tredjedel, det vill säga tio spelare hade HV71 eller HC Dalen som moderklubb. Lägg där till flera spelare som kom från städer nära Jönköping så förstår man varför klubben var så framgångsrik.

I årets upplaga fanns det två spelare som hade HV71 som moderklubb. Vill man bli framgångsrik i framtiden behöver man gå tillbaka till grunden och värva spelare från bygden. Sedan måste man även satsa på spelare med stort hjärta och ett extra driv. I NHL kallas det för att man har grit, just de spelarna måste man även leta efter framöver, för det saknades nästan helt i årets upplaga av HV71.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.