Arkivbild. Foto: TT

Nätpedofil dömd till fängelse – flickor från länet utsatta

Uppdaterad
Publicerad

En man som fick unga flickor att posera för honom via internet har dömts till fyra och ett halvt års fängelse. Den yngsta flickan var bara nio år.

En 36-årig man hemmahörande i Eskilstuna dömdes idag till fängelse i fyra och ett halvt år för våldtäkt av barn och sexuellt utnyttjande av barn. 45 fall av sexuella övergrepp mot barn. 204 fall av sexuellt utnyttjande av barn för sexuell posering samt 52 fall av sexuellt ofredande, grovt barnpornografibrott med mera.

Det är 63 flickor i åldrarna 9-15 år som har utnyttjats, tre av flickorna kommer från Jönköpings län.

Spelade in filmer

Först kontaktade mannen flickorna via olika nätforum, blev kompis med dem och sedan flyttade man konversationen till exempelvis Skype eller Kik. Där övergick mannen ganska snart till att börja prata om sex, och försöka få flickorna att posera sexuellt, och utföra olika sexuella handlingar med sig själva. Han spelade också in och sparade filmer på detta, skriver TT.

– Målet åskådliggör hur grooming kan gå till i praktiken. Man blir först kompis med offret och sedan övergår det till ett sexuellt utnyttjande, säger rådman Hans Öjemark som dömt i målet.

Mannen ska även betala skadestånd till flickorna på mellan 177.000 kr och 5.000 kr beroende på brottets art.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.