Foto: TT/arkivbild

Nedåt för nyföretagandet i Jönköpings län

Uppdaterad
Publicerad

Trenden med färre företagsstarter håller i sig. Under tredje kvartalet startades 9,1 procent färre företag i Jönköpings län jämfört med samma period förra året.

Samtidigt har nyföretagandet i landet som helhet fallit med totalt 6,3 procent under året, visar nya siffror från Bolagsverket som Visma sammanställt.

Under tredje kvartalet startades 329 nya företag i Jönköpings län och under motsvarande period förra året gjordes 362 anmälningar om nya bolag.

Minskar för tredje kvartalet i rad

Mellan juli och september i år registrerades totalt 13 555 nya företag i Sverige. Det motsvarar en tillbakagång med 6,5 procent jämfört med motsvarande period förra året, när 14 504 nya företag startades.

Det innebär också att nyföretagandet i Sverige minskar för tredje kvartalet i rad och att den negativa trend som inleddes 2017 fortsätter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.