Foto: Pontus Lundahl/TT

Negativt för Thörnberg: ”Ser mörkt ut”

Uppdaterad
Publicerad

HV:s målkung Martin Thörnberg ser ut att missa den sjätte hockeyfinalen på torsdag i Gävle.

– Det ser mörkt ut, vi räknar inte med honom, bekräftar Johan Lindblom, tränare i HV71.

Thörnberg saknades när HV71 hade träning på tisdagen, dagen efter 0–2-förlusten i den femte SM-finalen hemma mot Brynäs.

Gävlelaget leder med 3-2 i matcher och kan avgöra hemma i Gavlerinken på torsdag.

HV71 blev för första gången under slutspelet nollat och avsaknaden av Martin Thörnberg, tre mål och fem poäng hittills i finalserien, var uppenbar.

Opererats

HV:s skarpskytt har opererats för en skada i pungen sedan han olyckligt träffats av ett hårt skott som spräckte suspensoaren i den fjärde finalen.

HV:s medicinska team ville på tisdagen inte uttala sig om statusen på Thörnberg.

Men att han skulle återvända till finalserien verkar osannolikt, även om Jönköpingslaget skulle vinna på torsdag och fixa en sjunde och avgörande match på lördag.

Skador under slutspelet

HV71 hade redan före Thörnbergs skada drabbats av ett par tuffa skadesmällar under slutspelet. I kvartsfinalserien mot Färjestad skadade David Ullström armen och har precis tagit bort gipset och inför finalserien skadade lagkaptenen Chris Abbott nacken på träning. Båda har spelat klart för säsongen.

Det gör att Jönköpingslaget inte heller har utrymme att byta ut spelare inför måstematchen på torsdag.

– Det är inget vi kan lägga fokus på. Vi har de spelare vi har och jag tycker det räcker långt. Det visade vi i går i första perioden även om vi inte fick utdelning, säger Lindbom.

Trots en extra vilodag inför den sjätte finalen avstod HV71 från att ta ledigt.

– Det kändes bra att stänga matchen från i går, vi har haft ett snack i omklädningsrummet och sedan får killarna röra på sig hur de vill i dag, det är frivilligt, säger Lindbom.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.