Flygbolaget Nextjet fortsätter sälja biljetter Jönköping-Stockholm för flygningar efter den 17 november trots att bolagets licens går ut då. Foto: SVT

Nextjet säljer flygbiljetter efter att licensen gått ut

Publicerad

Flygbolaget Nextjet som flyger Jönköping-Stockholm har en temporär flyglicens som går ut den 17 november. Ändå fortsätter bolaget sälja biljetter efter detta datum, skriver Jönköpings-Posten. Konsumentombudsmannen har tidigare försökt få stopp för försäljningen.

Det var Transportstyrelsen som drog in bolagets permanenta licens den 18 augusti efter att Nextjet redovisat stora förluster de senaste åren. Jönköpings-Posten testade att boka biljetter till en resa fem dagar efter det att licensen går ut och det fanns då flygningar att boka.

Enligt ett meddelande på Jönköping Airports sajt har flygplatsen inga besked om att Nextjet planerar att stoppa flygningar och flygbolaget ska också ha lämnat in ansökan om ny licens. Konsumentombudsmannen har skickat in en ansökan om stämning av Nextjet till patent- och marknadsdomstolen. KO:s syfte är att hindra Nextjet från att sälja biljetter för flygningar efter den 17 november.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer