Hör vad några Mullsjöbor säger om att kommunen inför parkeringsvakter. Foto: Claudio Bresciani TT / SVT

Nu är det slut på felparkeringar i Mullsjö – anställer parkeringsvakter

Publicerad

Från och med årsskiftet kommer det finnas parkeringsvakter i Mullsjö. Anledningen är kommunen den senaste tiden haft problem med flertalet felparkeringar.

Den kan gå på en hel del att ställa bilen fel i Mullsjö när parkeringvakterna har börjat arbeta i centrum. Då kan notan hamna någonstans mellan 700-900 kronor.

– Förhoppningen är att ingen ska få böter, säger Anders Kyrkander som är samhällsbyggnadschef i Mullsjö kommun.

”Fungerar jättebra ändå”

När SVT talar med några av Mullsjöborna, tycker de flesta att det är onödigt att införa parkeringsvakter i kommunen. De tycker att det fungerar bra som det är idag.

– Jag tycker det är dåligt. Det fungerar jättebra ändå, det är inte alls många som parkerar tokigt och det finns nästan alltid parkeringar. Det är helt onödigt, säger Pernilla Karlsson.

Se till att reglerna upprätthålls

Parkeringsregler har funnits sedan länge, problemet är att förarna inte har rättat sig efter dem. Något som exempelvis kan bli ett problem för räddningstjänsten vid utryckning, enligt Anders Kyrkander.

– Har man inga parkeringsvakter har man inga sätt att upprätthålla reglerna, säger Anders Kyrkander.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer