Anders Busk-Holt, verksamhetschef på tekniska kontorets parkeringsavdelning Foto: Jönköpings kommun

Nu försvinner myntautomaterna i Jönköping

Uppdaterad
Publicerad

Under maj månad påbörjas nu arbetet med att byta ut stadens parkeringsautomater. Därmed försvinner möjligheten att betala kontant helt.

Redan i dag använder sig sju av tio av digitala betalningssätt, som appar eller sms när de parkerar.

– Vi behöver anpassa vår maskinpark efter de moderna betalmetoderna för att förenkla för så många som möjligt, säger Anders Holt-Busk, verksamhetschef på tekniska kontorets parkeringsavdelning.

Starka känslor

Att myntbetalningen försvinner tror han inte blir ett problem.

– Det brukar annars vara starka känslor när det handlar om parkering, säger han. 

Förändringen innebär också färre serviceresor för kommunens personal och att bilisterna slipper gå tillbaka till bilen med en biljett när de betalat.

I samband med utbytet kommer antalet p-automater i kommunen att minska från cirka 200 till 100. De nya kommer placeras med 200-300 meters avstånd mellan varje automat.

– Verksamheten satsar på mer strategiska placeringar av p-automaterna där vi vet att behovet är störst, säger Anders Holt-Busk.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.