Företagarna Stefan Lundin och Björn Gustavsson ställde om under pandemin och erbjöd digitala lösningar istället. Foto: Emma Johansson/SVT

Nu ljusnar det inom event: ”Man vill mötas igen”

Publicerad

Efter en lång och mörk period i eventbranschen så börjar det nu bli liv igen. Under pandemin försvann alla bokningar över en natt, men nu är människor redo att mötas igen.

Stefan Lundin och Björn Gustavsson driver ett företag i Vetlanda som bland annat ordnar event och montrar till mässor.

– Vi famlade lite i mörkret i början och visste inte om vi skulle överleva och få behålla vårt företag. Att komma till jobbet och arbeta klart för dagen på en timme. Och det kunde gå en vecka mellan telefonsamtalen, säger Stefan Lundin.

Corona Jönköping

”Fler och fler förfrågningar”

Företaget ställde om till digitala event och byggde upp en tv-studio på lagret. Där har de bland annat ordnat årsmöten, produktlanseringar och konferenser. Men nu börjar läget se ljusare ut.

– Kunder hör av sig och vi får fler och fler förfrågningar. Det känns som att vi är på väg mot ett normalläge.

Kan du ta med dig något positivt ur den här tiden?

– Självkänslan av att ha klarat av det tuffa året. Och att man har fått råg i ryggen för att vi ska fixa det här hela vägen. Får vi bara igång det här igen så ser det bra ut.

I klippet kan du höra mer från företagarna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona Jönköping

Mer i ämnet