Nu öppnar idrottsanläggningarna upp för barn och unga i länet. Foto: SVT

Nu öppnar idrottsanläggningarna i länet – trots stor smittspridning

Uppdaterad
Publicerad

Under flera veckor har de kommunal idrottsanläggningarna i länet varit stängda för att minska smittspridningen av coronaviruset. Men denna veckan öppnar de upp för aktivitet igen, något som fritidschefen i Tranås menar kan vara både bra och dåligt.

Från och med idag måndag öppnar de flesta kommunala idrottsanläggningar utomhus upp för alla. Inomhusanläggningarna är öppna för träning för barn och unga födda 2005 och senare. Men att anläggningarna nu öppnar upp är inte bara till glädje för alla. Eva Hanzén som är kultur- och fritidschef i Tranås kommun säger att hon idag är kluven.

Eva Hanzén som är kultur- och fritidschef i Tranås kommun är idag kluven till att idrottsanläggningarna öppnar. Foto: Fredrik Weibull/ SVT
Corona Jönköping

– Det är väldigt roligt att kunna öppna och att barn och unga kan göra det där som skapar meningsfullhet, samtidigt är det svårt i balansgången med att vi får en ökad smittspridning, säger hon.

I klippet berättar hon mer om hur de tänker framöver i kommunen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona Jönköping

Mer i ämnet