Alla unga mellan 16-39 kommer imorgon att få ett sms med en länk om hur man kan boka vaccination. Foto: SVT/TT

Nu påminner regionen om vaccination via sms

Uppdaterad
Publicerad

Under tisdagen kommer invånare  mellan 16-39 år i Region Jönköpings län få ett sms från regionen. Där påminns man om vaccinering mot covid-19 och får en länk till bokning. I gruppen 16-39 år är det 32 000 personer som fortfarande är ovaccinerade

Region Jönköpings län har jämfört med många andra regioner hamnat i botten av tabellen då det gäller vaccineringar. Här har antalet unga inte vaccinerat sig i lika hög grad som på flera andra ställen i landet.

Nu har regionen tagit till flera åtgärder för att få fler att vaccinera sig, bland annat drop-in vaccinering, informationsblad och nu även ett sms.

– Det är ovaccinerade personer som insjuknar, som läggs in på sjukhus och som smittar andra, säger smittskyddsläkare Malin Bengnér i ett pressmeddelande. Därför är det av största vikt att vi får upp vaccinationstäckningen ännu mer, framför allt i de yngre åldersgrupperna där många fortfarande är ovaccinerade.

Alla får ett sms

– Vi gör det nu så lätt som möjligt att boka en tid eller hitta en drop-in tid. Att vaccinera dig är det viktigaste du gör i höst, säger vaccinsamordnare Jonas Almgren. Det finns gott om vaccin och både drop-in-tider och bokningsbara tider.

Det är främst personer under 40 år som fortfarande inte har vaccinerat sig, eller bokat tid. I gruppen 18-29 år det 34 procent som inte vaccinerat sig med en första dos, eller har en bokad tid. Bland 30-39-åringarna rör det sig om 28 procent
 

Så här kommer meddelandet att se ut:

”Hej! Har du ännu inte vaccinerat dig mot covid-19? Välkommen på drop-in eller boka tid: www.rjl.se/vaccinbokning

Nedan ett klipp om drop-in vaccinering:

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se videoklippet ovan från dropp-in-vaccinationen och vad de boende tycker om varianten. Foto: SVT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona Jönköping

Mer i ämnet
Mer Jönköping
Mer Nyheter