Vilda västernparken får priset för omställningsarbetet under pandemin. Foto: SVT

Nu prisas High Chaparral för sin omställning

Uppdaterad
Publicerad

Vilda västernparken High Chaparral utanför Hillerstorp är en av vinnarna av Stora Turismpriset 2020. Anledningen är omställningen under coronapandemin som gjorde att parken fortsatt kunde hålla öppet.

Det har varit en tuff turistsäsong för besöksnäringen och många företag tvingades anpassa sin verksamhet. Ett exempel är High Chaparral som ställde om för att kunna ta emot besökare på ett säkert sätt.

Bland annat febertestades all personal innan arbetspassen. Nu prisas de av Tillväxtverket och Stiftelsen för kunskapsfrämjande inom turism.

-Vi är verkligen imponerade av den innovativa omställning High Chaparral gjort på så kort tid. De har både attraherat besökare i sommar och utvecklat verksamheten långsiktigt. De är väl förtjänta av utmärkelsen, säger Helene Berg, VD Smålands Turism i ett pressmeddelande.

Samtliga nominerade, ytterligare nio företag, är alla vinnare av årets Stora Turismpris. Samtliga tilldelas en prissumma på 10 000 kronor.

Se här nedan hur sommaren var för High Chaparral:

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
I klippet får du hänga med på sista öppninghelgen för säsongen och höra temaparkens vd Mathias Bergendahl berätta om hur den annorlunda sommaren varit. Foto: SVT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer