I klippet ovan tas första spadtaget för bland annat 800 bostäder i Habo kommun. Foto: Simon Fredling Jack, SVT.

Nu tas första spadtaget för ny stadsdel i Habo

Publicerad

En ny stadsdel vid namn Kärnekulla ska byggas i Habo kommun. Utöver 800 bostäder ska bland annat skolor och mataffärer byggas.

I klippet ovan tas första spadtaget till den nya stadsdelen i Habo, Kärnekulla.

Under torsdagsförmiddagen tog Habos kommunalråd, Susanne Wahlström (M), det första spadtaget för den nya stadsdelen Kärnekulla i Habo.

– Det är otroligt spännande att få vara med och se en stadsdel växa fram, något som vi redan sett på Bränninge och Söderkulla, säger hon.

Susanne Wahlström (M) berättar vidare om att det är glädjande för kommunen att få en större bostadsvariation i form av fler lägenheter.

Stadsdelen ska passa alla

Den kommande stadsdelen kommer att omfatta 800 bostäder i form av bostadsrätter och hyresrätter. En del av bostäderna kommer även att bli radhus. Det ska också byggas en skola, förskola, idrottshall, mataffär, butikslokaler och övrig service.

Byggföretaget Tosito som arbetar med projektet har som ambition att skapa en stadsdel likt Munksjöstaden i Jönköping som de även ligger bakom. Projektet beräknas stå färdigt om tio år, enligt Tosito.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.