Foto: SVT

Ny sheriff tar över på High Chaparral

Uppdaterad
Publicerad

Den tidigare marknadschefen, Lotta Edin Johansson blir ny vd på den familjeägda westernparken High Chaparral. Hon blir den första kvinnliga VD:n och också den första utanför familjen Erlandsson.

– Det känns väldigt bra, jag tvivlade inte en sekund när jag fick frågan, säger High Chaparrals nya vd Lotta Edin Johansson, till Värnamo Nyheter.

High Chaparral grundades och styrdes under många år av Bengt Erlandsson, som gick ur tiden i våras. På senare år har westernparken förändrats, inte minst när alkohol slutade att serveras för två år sedan.

– Sedan vi tog bort alkoholen och renodlade vårt westerntema har High Chaparral vuxit. Och det ska vi fortsätta göra, säger Edin Johansson till tidningen.

Hon berättar vidare att hon ser fram emot att ta över som vd och att det redan idag finns ett nära samarbete med familjen.

– Jag har ett bra samarbete med alla i styrelsen. Och jag har jobbat nära dem i flera år under min tid som marknadschef. Den enda skillnaden nu är att besluten som måste fattas är större.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.