Arkivbild. Foto: Johan Nilsson / TT

Ny skjutning i Värnamo

Uppdaterad
Publicerad

Det har rapporterats om flera skjutningar i Värnamo den senaste tiden och i fredags hände ännu en.

Strax efter klockan 16.00 på fredagen gick en man i 25-årsåldern på Smultronvägen på Rörstorp i Värnamo, när han såg en annan man som riktade någon form av vapen mot honom och sköt. Inget skott träffade och mannen blev inte skadad.

Skottlossningen inträffade i närheten av den butik som utsattes för ett rån i januari. Även Rörstorpsskolan är nära, där en ung man blev skottskadad i juli förra året.

Våldsvågen i Värnamo

Många vittnesförhör

En brottsplatsundersökning och teknisk undersökning har gjorts men resultaten är inte kända ännu.

Polisen knackar även dörr i området och de har gjort runt 50 vittnesförhör.

— Vi gör så regelmässigt när sådant här händer. Vi hör alla som kan ha hört eller sett någonting, säger Pia Paldanius, som är förundersökningsledare på polisen i Värnamo.

Hon vill inte uppge om polisen ser ett samband mellan tidigare skjutningar.

Försök till mord

Det finns ingen misstänkt gärningsman och polisen går inte ut med några fler detaljer om ärendet i nuläget. Men på tisdagen meddelade polisen att brottsmisstanken rubriceras som försök till mord och grovt vapenbrott.

— Det är inte bra när folk skjuter på andra människor. I ett bostadsområde finns alltid en risk att någon annan träffas, säger Pia Paldanius.

Hur mår målsägaren?

Han är rädd, säger Pia Paldanius.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Våldsvågen i Värnamo

Mer i ämnet