50 kvadratmeter koppartak har klippts loss och fraktats bort. Michael Svensson är kyrkogårdsarbetare på Skogskyrkogården i Jönköping. Foto: SVT

Ny stöld av koppartak – 50 kvadratmeter borta

Uppdaterad
Publicerad

Cirka 50 kvadratmeter koppartak har stulits från kapellet på Skogskyrkogården i Jönköping.Stölden har inträffat någon av de senaste dagarna.

Polisen larmades från en kyrkanställd om att cirka 50 kvadratmeter koppar har försvunnit från taket på kapellet på Skogskyrkogården i Jönköping.

Taket lades färdigt så sent som för bara några veckor sedan, efter den förra stölden.  Det här är den andra stora kopparstölden från samma ställe på bara en halvår, i somras stals cirka 80 kvadratmeter koppartak. Att återställa taket beräknas kosta cirka 400 000 kronor.

Michael Svensson är kyrkogårdsarbetare på Skogskyrkogården och han är uppgiven.

– Nya taket lades i december, det känns som om de åker runt och rekar, säger han till SVT.

Polisen har under torsdagsförmiddagen varit på plats för en teknisk undersökning men har i nuläget inga misstänkta. Man vädjar till eventuella vittnen att höra av sig.

Hör Michael berätta i klippet och se bilderna från kapellets tak.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.