Foto: SVT

Ny vårdutbildning för nyanlända

Publicerad

I höst startar en ny utbildning på Hälsohögskolan i Jönköping för att skola in de nyanlända, som redan har en yrkesutbildning, i den svenska vården.

I Region Jönköpings län finns just nu ett 60-tal yrkesutbildade nyanlända som arbetar på en praktikplats inom hälso- och sjukvården eller inom tandvården. Den nya utbildningen ska vara ett komplement för att hjälpa dem få jobb.

– Vi behöver alla tandläkare som finns. Vi har inte råd att inte ta vara på den här kompetensen, säger klinikchef Maria Fagerström, vid Öxnehaga folktandvård i Jönköping, i en nyhetsartikel på hemsidan för Region Jönköpings län.

Den nya utbildningen som startar hösten 2017 är en kompletterande utbildning inom etik/bemötande, medicinsk basutbildning, och hälso- och sjukvård ur ett samhällsperspektiv.

Utbildningen riktar sig till nyanlända med utbildning inom hälso- och sjukvård samt tandvård och ges i samarbete mellan Regionen och Hälsohögskolan i Jönköping.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer