Mikael Nestius blir ny vd på Hall Media. Han meddelar nu att den planerade Länstidningen kommer att stoppas. Foto: Andreas Elgstrand

Ny vd för Hall Media

Uppdaterad
Publicerad

Det blir en ny vd och styrelse på det stora mediabolaget Hall Media som har en rad tidningar i Jönköpings län och Skaraborg. Samtidigt har bolaget beslutat sig för att skrota den planerade Länstidningen

Då de nya ägarna av Hall Media nu tar över rodret för det stora mediebolaget så byts vd och styrelse ut. De nya ägarna, Amedia och Mittmedia, som till 80 procent ägs av Bonnier News, har valt att tillsätta Mikael Nestius som ny vd, det uppger Hall Media i sina tidningar. Nestius kommer närmast från tjänsten som affärschef på Mitt Media, en tjänst han behåller även i framtiden.

– Vi kommer att samordna Mittmedia och Hall Media på olika sätt och kommer att ingå i Bonnier News totala struktur, säger Nestius till koncernens tidningar.

Ingen länstäckande papperstidning

Nestius meddelar även att projektet med att slå ihop länets papperstidningar till en Länstidning inte kommer att bli av.

– Både vi och Amedia har numera en liknande strategi som handlar om att låta tidningstitlarna vara så självständiga och lokala som möjligt. Det ska vi fortsätta att göra och försöka skapa förutsättningar för att den här journalistiken ska klara sig in i en digital värld, säger han.

I och med detta kommer Mats Tidstrand att lämna tidningskoncernen efter fyra år på vd-posten.

Försäljningen av Fall Media offentliggjordes i slutet av februari. Då reagerade fackets ordförande Joel Jonsson såhär:

Hall Medias nya styrelse:

Ordförande Are Stokstad (nuvarande koncernchef för Amedia),

Anders Eriksson (Bonnier News vd)

Pia Rehnquist (Sydsvenskans chefredaktör och ansvariga utgivare)

Mikael Nestius (affärschef Mittmedia och nytillträdd vd för Hall Media)

Elisabeth Edvinsson (arbetstagarrepresentant Unionen)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.