Flera äldre har drabbats av fräcka bedragare och luras till att ge bort sitt bankkort. Foto: TT/Temabild

Nya fall – 95-årig kvinna lurad av bedragare

Uppdaterad
Publicerad

Ytterligare fall av äldrebrott har inträffat i Jönköpings län där äldre människor luras av fräcka bedragare.

Polisen hanterar just nu ett tiotal anmälningar om brott mot äldre som inträffat den senaste tiden i länet.

Sättet att luras på är detsamma: En man ringer upp en äldre person och utger sig för att ringa från banken. Han säger att det är något fel på deras swish eller bankkort och säger att det kommer en person och hämtar deras kort. En proper, trevlig person dyker upp och de gamla lämnar ifrån sig både kort och kod.

Blev av med stora summor

Vid 19-tiden på tisdagskvällen var det dags igen. En kvinnan i 95-årsåldern fick ett samtal från någon som påstod sig jobba på bank och som ville meddela att någon försökt använda kvinnans bankkort och att det därför måste spärras. Under samtalet knackade en okänd man på dörren och kvinnan övertalades att lämna ifrån sig sitt bankkort. Ett större uttag hade senare gjorts från kontot, uppger polisen.

Även i Nässjö försökte någon på samma sätt lura en kvinna i 95-årsåldern men kvinnan var rådig och hotade med att ringa polis, då försvann mannen från platsen. Även fall från Östergötland har rapporterats.

Senare idag möter SVT en kvinna som har drabbats av en bedragare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.