Arkivbilder, bilen på bilden är fotograferad vid ett annat tillfälle. Foto: TT

Nya fartkameror sätts upp i Jönköpings län

Uppdaterad
Publicerad

Trafikverket kommer att sätta upp en ny fartkamera på väg 26 mellan Hestra och Skogslid och tre kameror på väg 31 mellan Korsberga och Vetlanda. Arbetet påbörjas nästa vecka.

På väg 26 mellan Hestra och Skogslid finns i nuläget fyra kameror och nu sätts ytterligare en kamera upp på sträckan vid Videbäcken. Längre fram kommer ytterligare en fartkamera placeras ut på sträckan i närheten av Mossebo.

– Trafiksäkerhetskamerorna i landet räddar närmare 30 liv per år och fler än 70 personer per år från att bli allvarligt skadade i trafiken. Vi vill inte att någon ska behöva åka fast för fortkörning, men vi gör allt vi kan för att människor inte ska dödas eller skadas allvarligt i trafiken, säger Kristina Johansson på Trafikverket i ett pressmeddelande.

Tre nya kameror i Vetlanda kommun

På väg 31 mellan Korsberga och Vetlanda finns inga kameror sedan tidigare där Trafikverket nu sätter upp tre fartkameror. Trafikverket planerar inga ytterligare kameror på sträckan just nu.

I Jönköpings län finns 112 fartkameror uppsatta. I hela landet finns 2 388 kameror.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.