Ridsadlar har stulits under natten. Foto: SVT

Nya sadelstölder i natt

Uppdaterad
Publicerad

Under natten har okända personer stulit sadlar från ett stall vid Skeppshult söder om Gislaved. Stölden är den senaste i en lång rad av stölder från stall.

Stölden upptäcktes när den första personen kom till stallet vid 5-tiden i morse. Någon gång efter 23 i går kväll har tjuvarna tagit sig in i stallet i Skeppshult och tagit med sig två ridsadlar, till oklart värde. Polisen misstänker organiserade ligor.

– Det har varit många stölder av sadlar både i Jönköpings län och i Östergötland den senaste tiden, och vi letar efter likheter i tillvägagångssätt, säger polisens presstalesperson Erik Terneborn.

-  Våra tekniker genomför nu en brottsplatsundersökning för att försöka säkra tekniska spår.

Flera andra stall runt om i länet har den senaste tiden drabbats av stölder. Bland annat Tranås, där man beslutade att höja säkerheten efter att ridklubben utsatts för stölder. Se mer om det i klippet här nedan:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.