Arkivbild från en tidigare stöld. Foto: Polisen

Nya stölder ur BMW-bilar

Uppdaterad
Publicerad

Ytterligare en våg av stölder i BMW-bilar har inträffat i Jönköping. Den här gången stod bilarna parkerade i bostadsområdet Hisingstorp.

Polisen har hittills fått in fem anmälningar om stölder efter den gångna natten

– Det handlar åter igen om rattar och instrumentpaneler som stulits. Våra tekniker kommer att åka ut snart för att undersöka brottsplatserna, säger Åsa Willsund, polisens presstalesperson.

Organiserad brottslighet bakom

Liknande stölder har skett på flera olika platser i Jönköpings län och i andra delar av landet den senaste tiden. Natten till den 13 november utsattes ett bilföretag i Jönköping för inbrott i ett 20-tal bilar. I samtliga fall handlar det om stölder ur bilar av märket BMW.

Misstänker ni att samma personer ligger bakom stölderna?

– Det kan inte uteslutas. Men den här gången var tillvägagångssättet lite annorlunda eftersom bilarna stod parkerade utomhus.

LÄS MER: BMW-kupp mot bilfirma

Vad gör polisen åt den här stöldvågen som pågår?

– Vi jobbar intensivt med det här både nationellt och internationellt. Det kan verka som om vi inte gör så mycket, men det pågår ett stort arbete bland annat med kartläggningar.

Enligt polisen handlar det troligtvis om organiserad brottslighet och bildelarna skickas med största sannolikhet utomlands för försäljning. Brottssamordningen samlar DNA och spår för att eventuellt kunna knyta ihop händelserna.

Polisen är mycket angelägen av att få in tips från allmänheten som kan hjälpa utredningen framåt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.