Airbags och elektronisk utrustning stjäls från bilarna. Foto: TT

Nya stölder ur parkerade bilar

Uppdaterad
Publicerad

Tre BMW-bilar på områdena Hisingstorp och Bymarken i Jönköping utsattes för inbrott natten mot tisdag.

– Det är minst tre bilar och fågelvägen är det bara 500 meter mellan brottsplatserna, säger Dennis Johansson Strömberg, presstalesperson vid polisen.

Den senaste tiden har det i Jönköpingsområdet varit en våg av inbrott i bilar då framförallt  airbags, instrumentpaneler och navigationsutrustning har stulits.

– Vi har sett en ökning i hela polisregionen och den senaste tiden i Jönköpingsområdet. Senast i helgen var det inbrott i två BMW-bilar i Bankeryd, säger Dennis Johansson Strömberg.

Nattens stölder upptäcktes i morse och polisen har under morgonen varit på plats och gjort tekniska undersökningar på platserna.

– Jag vill uppmana bilägare som drabbas att kontakta oss omgående och inte röra brottsplatsen så att vi har lättare att säkra spår.

I nuläget finns ingen misstänkt för nattens stölder.

I förra veckan var det flera stölder ur parkerade bilar nattetid i Habo.

• Parkera bilen på ett upplyst ställe eller i garage.

• Använd en godkänd rattkrycka och se till att den täcker krockkudden. Även bilar med key-less system bör kompletteras med en godkänd rattkrycka, så att tjuven inte kan köra bilen vid elektronisk nyckelkopiering.

• DNA-märk dina bildelar och låt det synas att bilen är märkt.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer