Foto: TT

Nya uppgifter om kidnappade Johan Gustafsson

Uppdaterad
Publicerad

Föräldrarna till kidnappade Johan Gustafsson har fått försäkran om att deras son mår bra.

— Vi har fått försäkran om att han efter omständigheter mår bra, mer vill vi inte berätta, säger pappa Göran Gustafsson i Åminne utanför Värnamo till Värnamo Nyheter.

Johan Gustafsson, 41 år, kidnappades hösten 2011 under en motorcykelsemester i Mali av al-Qaidagruppen Aqim. Sedan dess har han suttit fånge hos gruppen tillsammans med Stephen McGowan från Sydafrika.

Svensk man kidnappad i Mali

Förhandlingar med kidnapparna

Under sommaren och hösten 2016 verkade ett genombrott vara på gång när den sydafrikanska organisationen Gift of the Givers enligt egen uppgift förhandlade med kidnapparna. Enligt organisationen ska kidnapparna ha varit oense om gisslan skulle friges. Men något frisläppande blev det inte då.

Nu verkar det som att föräldrarna har fått nya tecken på att deras kidnappade son är i livet. SVT har varit i kontakt med föräldrarna och en syster, men de vill i nuläget inte ge någon ytterligare kommentar.

Läs också: Detta har hänt: Johan kidnappades 2011

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Svensk man kidnappad i Mali

Mer i ämnet