Foto: Ulrica Abrahamsson /SVT

Nya vårdcentralen invigd

Uppdaterad
Publicerad

Efter omfattande problem med arbetsmiljön i de tidigare lokalerna har nu ett helt nytt hus färdigställts för Smålandsstenar vårdcentrum. På torsdagen invigdes de nya lokalerna.

Under årens lopp har problemen med arbetsmiljön varit stora på vårdcentralen i Smålandsstenar. Redan på 1990-talet stod det klart att lokalerna var drabbade av mögel. På olika vis har både Gislaveds kommun och dåvarande landstinget försökt lösa problemen. Under en period fick verksamheten flytta till paviljonger. Mögelproblemen blev också en fråga för Arbetsmijöverket.

Nu ska allt detta vara historia. På torsdagen kunde de nya lokalerna invigas. Ett helt nytt hus har färdigställts för Smålandsstenar vårdcentrum. Det nya vårdcentrumet samlar flera verksamheter och i lokalerna ryms nu Smålandsstenars vårdcentral, laboratoriemedicin och familjecentral.

Folk blev sjuka

– Vi är jätteglada för de här lokalerna. Tidigare blev vi sjuka. Det var ögonproblem och någon utvecklade astma och det var andra difusa åkommor, säger Carina Alexandersson som arbetar som distrikstsköterska.

 Inflyttningen skedde i början av mars 2017 och nu är alltså fastigheten officiellt invigd.

– Det här är i linje med vår ambition att erbjuda vård på nära håll, säger regionpolitikern Helena Stålhammar (C).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.