Området ska byggas i Tällevad i Sävsjö. Foto: Sävsjö kommun

Nytt aktivitets- och hängområde i Sävsjö

Publicerad
I Tällevad, i Sävsjö kommun, håller ett område med utomhusarena för aktiviteter, en ”häng-plats” och en upprustad lekplats på att växa fram. Satsningen görs för att en yngre målgrupp ska få ta plats.

Tanken är att området ska vara upprustat och klart i början av juni, lagom till sommarlovet.

– Det beror lite på när utrustningen kommer, men vi hoppas att det mesta är på plats tills dess, säger Kristin Nilsdotter Isaksson, planerings- och utvecklingschef i Sävsjö kommun.

Plats för utomhusaktiviteter

Bland annat ska kommunen bygga en utomhusarena där barn och unga ska kunna spela basket, landbandy eller dansa. Utöver det ska det finnas sittplatser att bara hänga på och den befintliga lekplatsen ska rustas upp. Området ska vara belyst dygnet runt för att stärka tryggheten.

Tidigare hade kommunen tänkt att göra plats för en bäck, men kostnaden blev för stor och istället vill de satsa pengarna på barn och unga.

Främjar målgruppen

Kristin Nilsdotter Isaksson menar att det har skett ett generationsskifte i området och att det därför är viktigt att anpassa området.

– Vi tycker att det ska lyftas fram och att det ska finnas platser som är anpassade till målgruppen, säger hon.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer