Jakob Modigh är det nya ansiktet utåt för Qom Ut Jönköping. Här berättar han om Prideparadens väg. Foto: SVT/arkiv bilder

Nytt ansikte utåt för Qom Ut

Uppdaterad
Publicerad

För sjätte året i rad hålls nästa helg prideparaden i Jönköping. Mycket har hänt under de sex åren, tillexempel har organisationen Qom Ut fått ett nytt ansikte utåt.

Jakob Modigh är 30 år, bor med sin fru i Jönköping och jobbar som sjuksköterska. Han blev i höstas vald till ordförande i organisationen Qom Ut Jönköping.

– Organisationen saknade en ordförande så dom frågade mig om jag ville bli det, säger Jakob Modigh ordförande i Qom Ut Jönköping.

– Det var när min pappa kom ut som transsexuell jag blev aktiv inom dessa frågor. Jag har alltid kämpat för frågorna men nu kämpar jag för det aktivt, berättar han.

Har du fått någon kritik sedan du började?

Nej det har jag inte. Jag tror det beror på att jag är så pass ny och att ingen vet att jag är ordförande. Men jag har tyvärr hört om andra ordförande som har fått tråkig kritik från människor, säger Jakob Modigh.

Pridefestivalen i Jönköping

Den 20 augusti startar pridefestivalen och håller på till den 26 augusti. Jakob har haft mycket att göra men känner sig förberedd.

– Det är lite nervöst nu innan, men det ska vara fixat nu så det kommer bli bra, avslutar Jakob Modigh.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.