Under loppet av en vecka har det varit ett inbrott och ett inbrottsförsök i stall i Anebytrakten. Foto: TT/Temabild

Nytt besök av sadeltjuvar på Höglandet – varnar för liga

Uppdaterad
Publicerad

Ett tjutande larm skrämde inatt iväg personer som försökte göra inbrott i ett stall i trakterna kring Aneby. Inte långt från ett stall som råkade ut för samma sak tidigare i veckan.

Vad tjuvarna var ute efter är oklart men den senaste månaderna har ett stort antal sadlar stulits från stallar runt om i landet. Ofta handlar det om ligor som opererar under en kortare tid på samma ställe.

Senast nu i veckan stals flera sadlar från ett stall inte långt från det stall som drabbades inatt. Då fick tjuvarna med sig sadlar till ett värde av cirka 50 000 kronor.

”Var uppmärksam på okända”

Inatt försökte tjuvarna bryta upp en dörr då larmet började tjuta. Polisen tror att det finns ett samband mellan veckans båda händelser på Höglandet.

– Ja detta är ju inte stölder som sker varje vecka så det finns skäl att misstänka att det är en stöldvåg nu, säger Björn Öhberg presstalesperson på Polisens Region öst.

– Det är en bra idé att se över sina lås och eventuella larm och vara uppmärksam på om man ser okända bilar i trakten.

Polisen tror att det handlar om ligor som ligger bakom sadelstölderna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.