25 anställda på Moelven i Sandsjöfors riskerar att förlora sina arbeten. Foto: SVT

Nytt varsel inom träindustrin

Uppdaterad
Publicerad

Moelven Byggmodul i Sandsjöfors blir nästa företag i länet som varslag om uppsägning. Under måndagseftermiddagen kom beskedet att uppemot 25 anställda på företaget i Nässjö kommun kan komma att förlora sina jobb.

– Detta är en tung dag för våra medarbetare i Sandsjöfors och för Moelven Byggmodul. Ett sådant här besked är aldrig lätt att ge. Det är inte heller länge sedan vi var i en liknande process, och det är märkbart i ett litet samhälle, säger Johan Samuelsson, VD för Moelven i ett pressmeddelande.

Minskad efterfrågan

– Vi har haft en stor efterfrågan en längre tid, men nu har den minskat och går mot en mer normal nivå. Vi är därför tvungna att lägga detta varsel, forsätter Johan Samuelsson.

Företaget tillverkar byggmoduler i trä och har drygt 550 anställda i Kil, Sandsjöfors, Säffle och Torsby. Bara i fabriken i Sandsjöfors arbetar det idag 90 personer.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.