Villan höll på att renoveras, men var obebodd när branden startade. Foto: Vetlandapppen

Obebodd villa totalförstörd i brand i Vetlanda

Uppdaterad
Publicerad

En villa totalförstördes natten mot onsdag i en brand på Floragatan i Vetlanda.

– Det var en en och en halvplansvilla som var under renovering. Ingen bodde i fastigheten, säger Mattias Wallsten, insatsledare vid räddningstjänsten.

Det var vid 3.30-tiden som räddningstjänsten fick larmet om branden i fastigheten. När räddningstjänsten kom till platsen slog det ut lågor från flera fönster och det fanns initialt spridningsrisk till intilliggande fastighet 10-15 meter därifrån.

– Vi inledde med att slå ner branden på den sidan för att undvika att den spred sig. När det var gjort kunde vi släcka branden i fastigheten, säger Mattias Wallsten.

Göras en teknisk undersökning

Fastigheten är totalskadad, men var vid 06-tiden släckt och räddningstjänsten hade inlett arbetet med efterbevakning på platsen.

Vet ni något om vad som kan ha orsakat branden?

– Nej, det gör vi inte. Det kommer ske en teknisk undersökning och vi får se om den kan visa något, säger Mattias Wallsten vid räddningstjänsten.

Ingen person ska ha skadats i samband med branden.

Polisen kommer att spärra av platsen för en kriminalteknisk undersökning så snart räddningstjänsten är klara på platsen.

Ytterligare en brand

Tidigare under natten, vid 1.30-tiden, började det brinna i en lägenhetsdörr i ett flerfamiljshus på Stationsgatan i Vetlanda. Lägenhetsinnehavare upptäckte branden på utsidan av dörren och kunde själv släcka. En anmälan gällande mordbrand är upprättad, men polisen har i nuläget ingen misstänkt för den branden.

– Vi utreder bränderna separat, men vi tittar givetvis på om det kan finnas en koppling mellan bränderna, säger Dennis Johansson Strömberg, presstalesperson vid polisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.