I Råslättskyrkans gymnasiksal finns det tänkta boendet. Foto: SVT

Ökat hopp om natthärbärge på Råslätt

Publicerad

Efter att det i början av veckan blev känt att Kyrkhjälpen behöver volontärer för att kunna öppna ett boende över vintern för människor som tigger och är bostadslösa, har flera frivilliga anmält att de vill hjälpa till.

Iréne Linddahl är samordnare på Kyrkhjälpen och hon är glad att se att människor vill engagera sig.

– Det har varit enskilda personer som vill hjälpa till, som inte är kopplade till en kyrka. Det känns jättebra, säger hon.

Nattpersonal saknas

Boendet som Kyrkhjälpen har fått klartecken att öppna är tänkt att vara i Råslättskyrkans gymnastiksal. Där ska det finnas plats för 20 nattgäster. Men utan nattpersonal i form av volontärer kan inte boendet öppna som planerat.

Men efter att det i media blev känt att personal saknas har alltså flera personer anmält sig för att hjälpa till.

– Nu har vi 12-13 stycken volontärer och hoppet om att snart kunna öppna har ökat. Nu hänger det på hur härbergsvärdens arbetstider kommer att se ut, om han kan ha nattjour eller inte.

Har gott hopp

Om de sista bitarna faller på plats de närmsta dagarna kommer boendet öppna den 15 december.

– Vi hoppas att det fortsätter komma in frivilliga som vill hjälpa till. Vi har gott hopp att kunna öppna som planerat nu, säger Iréne Linddahl.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer