Gunnel Svedeskog Karlsson, områdeschef verksamhetsstöd och service, leder arbetet för att få fram tillräckligt med smittskyddsutrustning för en coronatopp. Foto: Gustaf Söderström

Oklart om smittskyddsutrustningen räcker för en topp

Uppdaterad
Publicerad

Sjukvården i länet kan i dag inte svara på om de kommer få tag på tillräckligt med smittskyddsutrustning för en kraftig coronatopp. De ansvariga jobbar varje dag med att få in så mycket skyddsutrustning det går.

Just nu finns det skyddsutrustning för en tid framöver på regionens centrallager i Jönköpings län. Men materialet går åt löpande och och regionens ansvariga för inköpen jobbar ständigt med att hitta nya produkter och nya leverantörer. De köper i princip allt de kommer över. Sen testas materialet och rätt användningsområde fastställs.

– Utmaningen är att alla letar efter samma utrustning, både i Sverige och resten av världen, säger Gunnel Svedeskog Karlsson, områdeschef verksamhetsstöd och service på regionen.

Corona Jönköping

Förslag från företag

Varje dag får inköpsavdelningen 50-60 förslag från privatpersoner och företag som vill hjälpa till med smittskyddsutrustning.

– Kommer smittskyddsutrustningen att räcka till vid en kommande coronatopp?

– Det är en svår fråga att svara på eftersom vi inte vet hur stor toppen blir. Men det jag kan säga är att vi jobbar stenhårt för att lösa det här, säger Gunnel Svedeskog Karlsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona Jönköping

Mer i ämnet