Vägen mellan Jönköping och Tenhult var helt avstängd i samband med räddningsarbetet. Foto: SVT

Olycka mellan lastbil och personbil

Uppdaterad
Publicerad

En trafikolycka inträffade på riksväg 31/40 mellan Jönköping och Tenhult i höjd med Vissmålen strax efter klockan nio på fredagsförmiddagen.

Det var en lastbil och en personbil som kolliderade vid avfarten till Vissmålen. Personbilen skulle svänga ut på riksvägen men uppmärksammade av någon anledning inte lastbilen som körde in i sidan på personbilen. Kollisionen ska ha varit ganska kraftig.

Vägen var avstängd i en timmes tid då räddningsarbetet pågick. Trafiken leddes om via Huskvarna och Tenhult.

Två till sjukhus

Polisen uppger att tre personer ska vara drabbade i olyckan, två av dessa, en man och en kvinna, som färdades i personbilen ska ha förts med ambulans till sjukhus, deras skador uppges vara allvarliga. Lastbilschauffören klarade sig utan fysiska skador.

Under fredagseftermiddagen skriver Regionen på sin hemsida att mannen är måttligt skadad och inlagd för vård. Kvinnan ska vara allvarligt skadad och vårdas på intensiven, IVA.

Det var tidvis mycket långa köer på platsen. Personbilen har tagit i beslag för en teknisk undersökning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.