Olycka stoppar trafiken

Under flera timmar var det stopp på väg 40 mellan Hjältevad och Ingatorp i Eksjö kommun efter en trafikolycka. Även riksväg 40 var hårt drabbad när flera lastbilar inte kom fram.

En personbil och en lastbil kolliderade vid 16:30-tiden på onsdagen mellan Hjältevad och Ingatorp. Ingen person skadades. Enligt trafikverket påverkades trafiken i båda körriktningarna. Vid 17:45 släpptes trafiken på igen.

Under kvällen fick SVT Nyheter Jönköping också samtal från upprörda bilister på väg 40 från Ulricehamn i riktning mot Jönköping där trafiken rullar sakta på grund av lastbilar som har svårt att ta sig fram i det hala väglaget. Daniel Svärd från Göteborg satt i bilkö i fyra timmar innan han vände tillbaka till Jönköping igen.

25-tal händelser

Räddningstjänsten har haft fullt upp under onsdagen och har hanterat ett 30-tal händelser fram till klockan 20, främst trafikolyckor och en del hinder på väg i form av nedblåsta träd.

Strax innan 18 kontaktades polisen gällande järnvägsövergången i centrum där varningslamporna blinkade rött vid övergången. Bommarna ska ha fastnat halvt nedfällda. Vissa fordon tog sig förbi men det skapade långa köer. Tågtrafikledningen känner till problemet och ska få det åtgärdat under kvällen.

Vid 17:30 inträffade även en trafikolycka i Reftele på väg 153. En personbil körde av vägen men föraren ska ha tagit sig ur bilen själv, enligt polisen.

Vid 18:46 larmades räddningstjänsten till Hestra. I närheten av golfbanan hade ett träd fallit över vägen och en lastbilschaufför hade kört in i det nedfallna trädet. Personen ska inte ha skadat sig.

Mellan Bredaryd och Lanna blev det stopp i trafiken vid 21-tiden då en lastbil fått problem med att sig uppför en backe. Lastbilen fick bärgas från platsen och under tiden skapades köer bakom ekipaget.

Strömlösa bostäder

Vid 20-tiden på onsdagskvällen saknade 63 av Eons kunder ström i länet. 46 av dem var boende i Gnosjö kommun och 16 i Värnamo.

Smhi har nu tagit bort klass 2-varningen över länet och under onsdagskvällen avtar vinden något och följs av regn eller blötsnö.

Så arbetar vi på SVT Nyheter

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer