Paret Karlsson bor längs den olycksdrabbade vägen. Lyssna på deras oro i klippet. Foto: SVT \ Emil Hammarström

Olycksdrabbad vägsträcka skapar oro

Uppdaterad
Publicerad

Den olycksdrabbade riksvägen 26/47 mellan Månseryd och Mullsjö byggs för tillfället om för att just åtgärda säkerheten efter sträckan, men vägen skapar under tiden oro.

Förra året började Trafikverket att bygga om den tidigare så olycksdrabbade vägen utanför Mullsjö. Den förväntas vara klar någon gång under hösten år 2019. Monika och Göte Karlsson, som bor längs sträckan, är oroliga över hur säkerheten sköts under tiden då de menar att sikten tidvis är mycket dålig vid omledning av trafiken.

– En lastbil och en personbil kom för nära mitten och körde in i varandra och det här varnade jag för, berättar Göte Karlsson, som oroar sig för framtida olyckor.

Under ombyggnaden har olyckorna varit ett flertal och någon så pass allvarlig att en person omkom.

– Vi jobbar jättehårt och fokuserar varje dag på det. Alltifrån medarbetare som jobbar på plats till dom som färdas med vägen och vi försöker informera kontinuerligt hela tiden, säger Carina Junefelt, projektledare på Trafikverket.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.