Här arbetar polisens tekniker på brandplatsen på måndagen. Foto: Julia Djerf/SVT

Teknisk undersökning utförd efter branden

Uppdaterad
Publicerad

På måndagen genomförde polisens kriminaltekniker en teknisk undersökning efter helgens brand på Östra Storgatan. Polisen utesluter inte att brott kan ha begåtts.

Det var vid 23.30 på lördagskvällen som SOS larmades om att det brann vid en lastbrygga på Kanalgatan i Jönköping. När räddningstjänsten kom till platsen konstaterade man att det var emballage som brann vilket också orsakade en stor rökspridning i området. Kringliggande lokaler fick evakueras, men branden drabbade inga bostäder i närheten.

– Ingen person har därför behövt evakueras, sa räddningstjänstens ledningsoperatör till SVT Jönköping på söndagsmorgonen.

Brandplats undersökt

Räddningstjänsten släppte bevakningen av branden tidigt på söndagsmorgonen, men platsen har i väntan på den tekniska undersökningen varit avspärrad. På lördagen upprättades en anmälan om skadegörelse genom brand, en rubricering som kan ändras beronde på vad teknikerna kommer fram till.

Här arbetar polisens tekniker på brandplatsen på måndagen. Foto: Julia Djerf/SVT

Polisens kriminaltekniker var på plats på måndagsförmiddagen för att se om det fanns några spår att säkra.

– Undersökningen är utförd, men än så länge har jag ingen information om vad den gav, säger Åsa Willsund, presstalesperson på polisen.

Ingen person blev skadad i samband med branden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.