Foto: SVT/ Temabild

Omfattande skadegörelse på restaurang i Stockaryd

Uppdaterad
Publicerad

En restaurang i Stockaryd utanför Sävsjö har utsatts för omfattande skadegörelse någon gång under natten. Det var när ägaren kom till restaurangen i morse som upptäckten gjordes.

– Det är jättemycket förstört här. Det kommer ta lång tid att fixa, säger ägaren som vill vara anonym.

Det var strax innan klockan sju på fredagsmorgonen som polisen larmades till en restaurang intill järnvägsstationen i Stockaryd där det varit inbrott under natten. När polis kom till platsen konstaterades även omfattande skadegörelse i lokalen.

Skadegörelse både ute och inne

Ägaren till restaurangen, som vill vara anonym, förstår inte vem som vill göra så här.

– Det är jättekonstigt. Jättemycket har gått sönder här. De har förstört dörren in till restaurangen. Degmaskinen och kylskåpet är trasigt och glas är krossade.

Restaurangen har även blivit bestulen på pengar ur kassan men det är oklart hur mycket det rör sig om.

Tvingas stänga

Idag och en tid framöver tvingas restaurangen hålla stängt. Polisen har under dagen genomfört en brottsplatsundersökning. De genomför också dörrknackning i området, men ingen person är ännu misstänkt för brottet.

Händelsen rubriceras som skadegörelse och olaga intrång.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.