Omfattande vattenläcka i Norrahammar utanför Jönköping

Uppdaterad
Publicerad

En stor mängd vatten forsade ut på Hammarvägen i centrala Norrahammar utanför Jönköping under torsdagskvällen. Trafiken fick dirigeras om och allt vatten stängas av i området. På fredagsmorgonen ger kommunen beskedet att vattenläckan är åtgärdad.

Vid 18.30-tiden larmades räddningstjänsten om en stor vattenläcka.

– Det är en större vattenläcka som pågår. En ledning har gått sönder under ett arbete och det är mycket vatten som har runnit ut, säger räddningstjänstens ledningsoperatör.

Räddningstjänsten var inledningsvis på plats för att hjälpa kommunens VA-jour med att stänga av vägen och dirigera om trafik.

Vid 19.30-tiden var läckan under kontroll och vatten pumpades bort från vägen. Personbilar dirigerades om till andra vägar tills vattnet hade sjunkit undan, men bussar gick som vanligt.

Allt vatten avstängt

Kommunens VA-jour hade under torsdagskvällen ännu ingen uppfattning om hur många hushåll som är utan vatten.

– Allt vatten i området har stängts av tills vidare. VA-jouren har börjat gräva och ta reda på mer vad som har hänt, säger Erik Berger, presskommunikatör vid Jönköpings kommun.

På fredagsmorgonen ger kommunen beskedet att vattenläckan är åtgärdad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.