Foto: Mikael Fritzon/Scanpix

Oscar Sundh går till Luleå

Uppdaterad
Publicerad

Förre HV-forwarden Oscar Sundh går till Luleå Hockey. Idag har han undertecknat ett avtal för de kommande två säsongerna med klubben.

Sundh kommer närmast från fyra säsonger med HV71 och har under sin karriär spelat över 400 matcher i Elitserien och SM-slutspelet. Oscar har gjort flera landskamper för Sverige och vann SM-guld 2010. Den gångna säsongen tacklades han olyckligt mot Luleå Hockey, varpå matchen fick avbrytas och sedan slutföras vid ett senare tillfälle. Men han kom tillbaka i slutet på säsongen och spelade SM-slutspelet med HV71.

– Det här känns väldigt spännande. Luleå Hockey visade tidigt sitt intresse för mig och jag fick snabbt känslan av att de verkligen vill ha dit mig. Så efter det har jag lyssnat runt lite och fått höra mycket bra om klubben, så det här kommer att bli jättebra, säger Sundh på Luleå Hockeys hemsida.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.