Niklas Pålsson avgående tränare i JIK har utsetts till årets tränare. Foto: SVT

Pålsson utsedd till årets innebandytränare

Publicerad

Niklas Pålsson avgående tränare i Jönköpings innebandyklubb har utsetts till Årets tränare.

Det är SSL i samarbete med Innebandymagazinet som utser årets tränare inom innebandyn. På herrsidan går nu priset till Niklas Pålsson, Jönköpings IK.

Niklas Pålsson förde som tränare upp JIK i SSL och höll dem kvar denna säsongen.

”Genom stor noggrannhet och att inte lämna någon detalj åt slumpen lyckades den här tränaren få ut max av nykomlingen Jönköpings unga trupp. Laget klarade sig inte bara kvar i serien med bred marginal, man var också bara en enda poäng ifrån att ta sig till slutspel” så låter motiveringen till utmärkelsen.

– Det är såklart skitkul! Att få en individuell utmärkelse när man håller på med lagidrott, det är inte så ofta man får det som tränare, säger Niklas Pålsson till Innebandymagazinet.

Niklas Pålsson har efter den gångna säsongen valt att lämna JIK för att spendera mer tid med sin familj. In som tränare går den tidigare assisterande tränaren Jakob Olofsson Adelin.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.