Foto: Kvinna gripen för pantbedrägeri

Pantbedrägerier mot butik i Jönköping

Uppdaterad
Publicerad

Ett 20-tal fall av bedrägerier med pantkvitton har under den senaste månaden upptäckts i Jönköping, rapporterar P4 Jönköping.

Bedragarna har kopierat streckkoder och satt på burkar som inte ska kunna pantas. Det har som mest handlat om några hundralappar, men Erik Ebbesson, kundchef på Returpack, säger till P4 Jönköping, att de ser allvarligt på bedrägerierna. Personalen har därför fått i uppdrag att noga kontrollera pantkvitton där summorna är ovanligt höga.

SVT Nyheter Jönköping har under oktober rapporterat om flera fall där personer gripits, misstänkta för pantbedrägeri. Den 24 oktober greps två personer i Huskvarna efter att en väktare sett att de försökte panta manipulerade burkar. Den 15 oktober greps en kvinna i Jönköping efter att hon försökt panta ett stort antal falskmärkta burkar i en livsmedelsbutik.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.