Patricia Svensson blir ny redaktionschef på JP. Foto: Hallpressen

Patricia Svensson tar över på JP

Uppdaterad
Publicerad

Jönköpings-Posten har nu gjort klart vem som ska bli ny redaktionschef på tidningen.

Patricia Svensson är 35 år gammal och kommer närmast från en tjänst som chefredaktör och ansvarig utgivare för Sundsvallstidningen Dagbladet.

– Jönköpings-Posten och Hallpressen befinner sig i ett spännande läge när det gäller digital utveckling. Jag ser fram emot att fortsätta jobba med den tillsammans med medarbetarna, säger Patricia Svensson i ett pressmeddelande.

– Rekryteringsprocessen har pågått i fyra månader och vi är mycket nöjda med att få in Patricia i huset. Vi har stora förväntningar på henne, det är en kompetent och klok person som får saker gjorda och som dessutom har framtiden för sig, säger Mats Ottosson, redaktionschef och ansvarig utgivare i Hallpressen, tidigare redaktionschef på JP.

Patricia Svenssion tillträder posten den 20 april och ska leda arbetet både med papperstidningen, webbsidan och JP:s tv-satsning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.