Foto: Terje Pedersen TT/Scanpix

Pekade finger – Mullsjös målvakt stängs av

Uppdaterad
Publicerad

Mullsjös Benjamin Löfdahl och Växjös Johan Roos stängs nu av från allt innebandyspel i väntan på att juridiska nämnden ska fatta sitt definitiva beslut.

Det var när de båda lagen möttes i i Nyhemshallen på annandagen som känslorna rann över och bråk uppstod mellan Benjamin Löfdahl och Johan Roos.

I samband med ett Växjöanfall sprang Roos mot Mullsjömålet. Roos befann sig i en duell med en hemmaspelare, fullföljde mot mål och träffade målvakten Löfdahl i huvudet. I samband med detta visade Löfdahl fingret åt Växjöpubliken.

Anmäldes

De båda spelarna anmäldes för sina förseelser efter matchen, som slutade 9-4 till Mullsjö. Nu har Juridiska nämnden låtit meddela att både Löfdahl och Roos stängs av från all innebandy i väntan på beslut.

– Benjamin är väldigt ångerfull och är normalt en väldigt lugn person som varken är våldsam eller burdus. Men det här är absolut inte okej och inget som vi som klubb stödjer. Vi tar avstånd till det och avvaktar nu beslut, säger Mattias Gustafsson marknadsansvarig i Mullsjö till SVT Nyheter Jönköping.

Senast nästa fredag tros ett besked ha kommit.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.