Polis kallades under morgonen till behandlingshemmet där en man sedan greps misstänkt för försök till mord. Foto: Mattias Landström/Nyhetswebben

Person gripen misstänkt för försök till mord

Uppdaterad
Publicerad

En man i 60-åldern har anhållits misstänkt för försök till mord på en kvinna i de södra delarna av Jönköping under tisdagsmorgonen. Kvinnan, som arbetade på ett behandlingshem där mannen bodde, vårdas på sjukhus.

Polisen fick strax efter klockan halv åtta på tisdagsmorgonen larm om att en kvinna utsatts för kraftigt våld. Mordförsöket inträffade på ett behandlingshem i de södra delarna av Jönköpings kommun, där kvinnan var anställd.

Åklagare Klas Hellgren är förundersökningsledare och han har under förmiddagen anhållit mannen.

– Det jag i nuläget kan säga är att vi imorse fick larmet om att en kvinna skadats svårt. En man, med adress på boendet greps av en patrull på platsen, säger Klas Hellgren till SVT. Han är misstänkt för försök till mord. Varken mannen eller kvinnan är sedan tidigare kända av polisen.

Åklagaren förtegen

Vilken typ av våld det handlar om vill Hellgren i nuläget inte gå ut med, inte heller om något vapen använts. Kvinnan fördes till sjukhus där hon opereras för sina skador. Det är oklart hur pass allvarliga skadorna är.

– Vi kommer nu att fortsätta utredningen med förhör av vittnen och tekniska undersökningar, säger Hellgren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.