I klippet hör du ögonvittnet Barbro Walldow berätta vad hon såg och hörde. Foto: SVT/Johannes Tolf

Person hittad död vid brinnande bil i Gränna

Uppdaterad
Publicerad

En person har hittats avliden i Gränna efter att polisen vid klockan 03 natten mot måndag larmats om en brinnande bil på en parkering.

– Jag hörde att en person skrek, säger Barbro Walldow som bor bredvid platsen där bilen stod.

Hon beskriver branden som mycket kraftig och flera smällar hördes när bland annat däcken exploderade av värmen. Brandkår, polis och ambulans kallades till platsen som ligger i anslutning till Ribbaskolan.

– Utanför bilen som brunnit anträffades en avliden person, säger Torbjörn Lindqvist, vakthavande befäl vid polisregion Öst.

SVT:s reporter Johannes Tolf berättar om nattens händelse. Foto: SVT

Inlett en förundersökning

Området spärrade av och undersöktes av polisens tekniker. Vid sjutiden transporterades det som återstod av bilen iväg på en bärgningsbil.

– Vi har inlett en förundersökning, främst i syfte att öppna upp verktygslådan. Initialt är brottsrubriceringen vållande till annans död, säger Torbjörn Lindqvist.

Den döda personen har ännu inte kunnat identifierats, men vid lunchtid meddelade polisen att bilen tillhör en kvinna från Västra Götalands län och de har inte kunnat få kontakt med kvinnan. Polisen har varit i kontakt med hennes anhöriga. Misstankar om brott har inte stärkts.

I klippet ovan hör du ögonvittnet Barbro Walldow berätta mer om vad hon såg och hörde.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.