Person påkörd av lastbil utanför Jönköping

Uppdaterad
Publicerad

En tonårsflicka blev på torsdagsmorgonen påkörd av en lastbil intill en busshållplats vid Hyltena utanför Jönköping. Hon ska ha fått lindriga skador, enligt polisen.

Olyckan inträffade vid 07-tiden. Enligt räddningstjänsten var flickan vaken och talbar när ambulans kom till platsen och polisen bekräftade senare att flickan fått lindriga skador i hand och huvud.

Det är oklart exakt hur olyckan gått till.

– Det är förmodlingen halkan som orsakat olyckan, säger Fredrik Malm, räddningstjänstens insatsledare på platsen.

Polisen har påbörjat en utredning och lastbilschauffören, en man i 35-årsåldern, är misstänkt för vårdslöshet i trafik. Lastbilen har nu bärgats från platsen.

Polisen har hållit förhör med flera personer som blev vittnen till olyckan.

Flera hala vägar

Enligt polisen har det varit halt väglag på flera håll i länet på morgonen. Bland annat inträffade en olycka mellan två personbilar i närheten av Landsbro vid 07.45. På Nydalavägen vid rondellen i Vetlanda ställde sig en lastbil på tvären i halkan tidigare på morgonen.

Det finns inga rapporter om allvarliga skador.

Vid 07.58 kom ett larm om en trafikolycka på länsväg 772 i Hökabäcken i Vetlanda kommun. Två bilister krockade i anslutning till en nedfallen gran på körbanan. En av bilförarna, en kvinna i 50-årsåldern sökte själv sjukvård. Det finns ingen misstanke om brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.