Foto: Pontus Lundahl/Hasse Holmberg/TT

Kvinna avliden efter brand i rullstol

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna har avlidit efter att ha börjat brinna när hon satt i en rullstol utanför ett äldreboende i Gislaveds kommun. Enligt polisen är det sannolikt cigarettrökning som orsakat branden.

Vid tjugo i tio på onsdagsförmiddagen larmades räddningstjänsten till ett äldreboende i Gislaveds kommun.

– En kvinna i 75-årsåldern har avlidit av sina skador. Anhöriga har underrättats, säger polisens presstalesperson Åsa Willsund.

Branden har skett utomhus i anslutning till äldreboendet.

Åsa Willsund, presstalesperson polisregion Öst. Foto: Fredrik Ahl/SVT

Cigarettrökning trolig brandorsak

Polisens kriminaltekniker har varit på plats och genomfört en brottsplatsundersökning för att ta reda på vad som har orsakat branden. Ett par timmar senare meddelade polisen att inget tyder på att kvinnan utsatts för något brott.

– Allt tyder på att branden är en olyckshändelse. Det har framkommit att kvinnan var rökare och brukade sitta på den här platsen och röka dagligen i sin rullstol. Det är sannolikt att cigarettrökningen har ett samband med att branden uppstod, säger Åsa Willsund.

När polis larmades om händelsen upprättades en anmälan om vållande till annans död. Trots att allt tyder på att det rör sig om en olyckshändelse kommer utredningen att pågå åtminstone fram tills att svaren från den rättsmedicinska undersökningen kommer.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.