Strax efter klockan sju på torsdagskvällen kom larmet om rån till polisen. På fredagsmorgonen var platsen fortfarande avspärrad. Foto: Privat

Personal i butik rånades – nu åtalas en misstänkt

Uppdaterad
Publicerad

En man i 20-årsåldern har åtalats för rån mot en butik i Värnamo i april. I samband med gripandet avlossade polisen varningsskott.

Enligt åtalet tvingade mannen kvinnan som jobbade i butiken att öppna kassorna och lämna över drygt 5 000 kronor i kontanter. Han ska ha hotat henne med ett luftvapen och sedan flytt.

Bara tio minuter senare lokaliserade polisen den misstänkte mannen och i samband med gripandet så avlossade polisen ett varningsskott. Mannen anhölls under natten av jouråklagare och åtalas nu.

Ingen person skadades vid händelsen och mannen erkänner brott. Han åtalas också för att ha hotat en person utanför butiken med vapnet, stöld ur en annan butik och för att ha haft två knivar i sin bil.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.