Foto: Johan Nilsson / TT

Personal skadades vid rån mot restaurang

Publicerad

En restaurang i Nässjö utsattes under lördagseftermiddagen för rån. En anställd skadades i samband med rånet och fick uppsöka vård.

Rånet inträffade vid 15.30-tiden. En eller flera gärningsmän tog sig in till den anställde som just då var ensam i restaurangen och skadade honom i huvudet och på ena armen.

– Den anställde på restaurangen har inte kunnat säga om det var en eller flera gärningsmän. Inte heller om de skador han fick uppkom genom något tillhygge. Det hela ska ha gått väldigt fort, säger Mikael Ehne, polisens vakthavande befäl.

Inget samband med mord

De som utförde rånet fick med sig en del kontanter, hur mycket är oklart. Polisens tekniker har varit på plats och säkrat vissa spår.

– Vi har gjort fynd som kan vara av intresse för utredningen, som nu ska bearbetas. Vi har också hört en del vittnen som befann sig i närheten av restaurangen. Men det finns ingen skäligen misstänkt i nuläget.

Har den här händelsen något med mordet som inträffade på en annan restaurang i Nässjö tidigare under veckan?

– Jag kan med stor säkerhet säga att vi inte ser något samband mellan dessa båda händelser.

Den anställde som skadades i samband med rånet fick vård på vårdcentral, men skadorna ska inte ha varit akuta.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer